maanantai 1. tammikuuta 2007

Puolukka-Mustikka Tuorejuustopiirakka



" Niin paljon mahtui taas viime vuoteen,
ei jäljellä enää ole sitä ollenkaan.
Sä enkelin siivin uuteen vuoteen kulje
ja toivoen silmäsi hetkeks sulje.
Anna kauniiden toiveiden sua
uudelle vuodelle kantaa
ja seikkailumielellä katso
mitä se sulle antaa. "

Oikein hyvää uutta vuotta 2007 kaikille blogini lukijoille!

Puolukka-Mustikka Tuorejuustopiirakka

Pohja:

125 g Rasvaa
3/4 dl Sokeria
2 Keltuaista
2½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 dl Maitoa

Täyte:

2 Valkuaista
1 dl Sokeria
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 tl Vaniljasokeria
1 rkl Perunajauhoja
5 dl Mustikoita ja puolukoita (tai esim mustikoita ja vadelmia)

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Lisää siihen täytteen sokeri koko ajan vatkaten.

Vatkaa pohjan pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaisit sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina voideltuun esim. irtoreunaiseen vuokaan tai korkea reunaiseen piirakkavuokaan.

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää valkuaisvaahto ja marjat varovasti sekoittaen. Levitä seos taikinan päälle vuokaa.

Paista 175 asteisessa uunissa, alaritilätasolla noin 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa, irroita reunarengas ja siirrä tarjoiluastiaan. Halutessa voit koristella marjoilla piirakan..

~~~
Aikaisemmat kommentit:
HETA KIRJOITTI 01.01.2007 - 15:30
hyvää uuttavuotta!
MARIA KIRJOITTI 02.01.2007 - 10:34
Onko tuo just otettu kuva? Mistä löytyy vihreitä marjapensaan lehtiä?
VILIJAANA KIRJOITTI 02.01.2007 - 11:55
Hyvää Uutta Vuotta!!=)
HEIDI KIRJOITTI 02.01.2007 - 12:29
Tosi herkullisen näköinen kakku, onko sulla ollut pakkasessa lehtiä? Hyvää alkanutta vuotta!!
MERJA KIRJOITTI 02.01.2007 - 15:34
Maria: Meidän pakastearkusta löytyy viinimarjanlehtiä :0) Pakastin niitä kesällä.. Jossain blogissani oli ohjekkin.. Eli kerää vaan niitä silloin kun ne on vielä hyvännäköisiä, asettelee vaikka pellin päälle ja se pakkaseen. Sitten kun ovat jäätyneet voi laittaa päälekkäin rasiaan pakkaseen.
MERJA KIRJOITTI 02.01.2007 - 18:14
Pakko vielä lisätä että tätä ohjetta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Oli nimittäin niiiiin hyvää kun oli jäähtynyt jääkaappikylmäksi!
MARIE KIRJOITTI 02.01.2007 - 23:40
Ihanan näköinen ja kuuloinen myös.
Mansikan lehtiä kannattaa kanssa pakastaa =)
KAURISLAPSI KIRJOITTI 03.01.2007 - 20:09
Herkullinen!!
Muistuta meitä taas kesällä jooko, että pitää noita lehtiäkin tajuta pakastaa.
Hieno tuo kynttelikkökin muuten. Samantapaisen ostin joskus Prahasta ja raahasin lentokoneessa käsitavaroissa. Missähän se nyt majailee...
MAIKKIS KIRJOITTI 04.01.2007 - 20:29
Hyvää oli piirakka!! Tein tuliaisiksi siskoni perheeseen, ja saatiin heti kahvipöydässä maistaa. Kiireissäni sekoitin marjat täytteeseen sähkövatkaimella, niinkuin täytteen muutenkin, ja siitä tuli sitten violettia.. Täytyy seuraavalla kerralla tosissaan sekottaa varovasti lusikalla tms. Makuun se ei kyllä varmaan vaikuttanu kovinkaan ratkaisevasti. Kiitos hyvästä ohjeesta!!! Tätä tehdään uudemman kerran, ehkä jo piankin, kun sattuu tuota tuorejuustoa olemaan jääkaapissa..
MERJA KIRJOITTI 04.01.2007 - 20:35
Maikkis: Tosi kiva kuulla että maistui! Tämä oli kyllä yllättävän hyvän makuinen. Vielä jos malttaa odottaa että se jäähtyy jääkaappikylmäksi niin voi että! :) Kiitos sulle kommentista!
MINNA KIRJOITTI 06.01.2007 - 16:56
Näyttää hyvältä. Ja maistan sen jo suussani. Tätä kyllä varmasti kokeilen kun seuraavan kerran leivon. Mihin kyllä menee ehkä jokin aika kun pitää yrittää painoa pudottaa :( Mutta siitä huolimatta aioin kyllä leipoa ainakin kerran kuussa...tai ehkä kaksi. Otin reseptin talteen :D Ja aioin myös kokeilla ensi kesänä tuota lehtien pakastamistakin, ihan uusi juttu mulle! Kiitos :O)
MINNA KIRJOITTI 06.01.2007 - 16:57
Näyttää hyvältä. Ja maistan sen jo suussani. Tätä kyllä varmasti kokeilen kun seuraavan kerran leivon. Mihin kyllä menee ehkä jokin aika kun pitää yrittää painoa pudottaa :( Mutta siitä huolimatta aioin kyllä leipoa ainakin kerran kuussa...tai ehkä kaksi. Otin reseptin talteen :D Ja aioin myös kokeilla ensi kesänä tuota lehtien pakastamistakin, ihan uusi juttu mulle! Kiitos :O)
MARIA KIRJOITTI 06.01.2007 - 21:17
Voi kun muistais kesällä tuon lehtien pakastuksen! Mä oon ihan kuvitellut ettei ne säilyttäisi vihreyttään pakastimessa! Onpa hieno idea!!
EMPPÜ KIRJOITTI 22.10.2007 - 21:44
tämä oli lostava ohje!kiitos!käytin itse vadelmaa ja papaijanpaloja (sopi muuten aika hyvin), mutta pohja ja täyte oli aivan ihania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja