sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Pullaviinerit


Tässä mainio ohje kotitekoisiin viinereihin. Kiitos siskolle vinkistä! :) Näitä voi tehdä vaikka vierasvaraksi pakkaseen.

Pullaviinerit n.15-20 kpl

Taikina:

½ l maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n.12-13 dl vehnäjauhoja (riippuen jauhoerästä, voit joutua laittamaan lisääkin)
50 g voita tai margariinia

Valmista kuten normaali pullataikina. Mikäli käytät kuivahiivaa, lisää se taikinaan sekoitettuna pieneen määrään jauhoja. Anna taikinan kohota ½ tuntia.

Väliin:

100-150 g voita tai margariinia

Päälle:

 paistonkestävää marmeladia esim vadelma
vaniljakreemiä

Voiteluun:

1-2 kananmunaa

Koristelu:

tomusokeri-vesikuorrutetta

HUOM! Maidottomia viinereitä saat kun teet taikinan veteen, käytät maidotonta margariinia sekä jätät vaniljakreemin pois. Päälle voi laittaa marmeladia ja kuorrutetta.


Kaulitse kohonnut taikina 2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä 2/3 levylle notkeaa rasvaa (n.50 g kerralla). Käännä rasvaton kolmannes keskelle, tämän päälle rasvainen kolmannes. Painele kaulimella, kohota 10 min. Kauli ja taita samallalailla 2-3 kertaa ja kohota aina 10 min.

Kauli taikina lopuksi 1 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörässä 1-1½ cm levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet kierteelle ja tee siitä haluamasi muotoinen, ympyrä tai kahdeksikko. Kohota. Voitele munalla. Pursota päälle marmeladia ja halutessasi myös vaniljakreemiä. Paista 225 asteessa noin 10 min, kauniin ruskeaksi. Jäähdytä hyvin ja pursota päälle tomusokerikuorrutuksella viivoja.


Vaniljakreemiä saat tehtyä valmiista vaniljakreemijauheesta. 1 osa jauhetta, 2 osaa vettä.


Aikaisemmat kommentit:
PUUHAKEIJU KIRJOITTI 10.02.2008 - 17:51
Oi miten herkullisen näköisiä. Pitäisiköhän itsekin uskaltautua kokeilemaan. Sinulla on ihania juttuja täällä sivullasi ja vierailen täällä säännöllisesti. Mukavaa kevään odotusta!
KATRI KIRJOITTI 10.02.2008 - 19:02
Tosiaankin hyvännäköisiä!
Mekin opeteltiin koulussa viinereiden tekoa ja tuli näitä kasejakin tehtyä :)
MERJA KIRJOITTI 11.02.2008 - 11:30
Kokeilkaa ihmeessä :)
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 11.02.2008 - 17:24
Oih, miten herkullisen näköisiä!! Vesi herahtaa kielelle. Näitä pitää kyllä ehdottomasti kokeilla:))
ERIQOU KIRJOITTI 12.02.2008 - 20:17
nam,nam... ovatpa herkun näköisiä. Me tehtiin poikien kanssa ihan vaan pullaa ja iskettiin siihen hilloa ja vaniljakreemiä. Ei ollut pahaa niinkään.
SINIKKA KIRJOITTI 12.02.2008 - 20:59
Sinulla on aina niin huipun näköisiä leivonnaisia. Tulee ihan pakko kokeilla kun käy niitä katsomassa. Suurkiitos näistä ammattileipurin vinkeistä ja oikein hyvää ystävänpäivää sinulle!
MERJA KIRJOITTI 13.02.2008 - 06:15
Ruusumamma: Kokeile ihmeessä!
Eriqou: Aivan varmasti oli hyviä :)
Sinikka: Kiitos! Hieno kuulla, että sivuni "pakottaa" kokeilemaan leivontaa :) :)
TIIA KIRJOITTI 19.02.2008 - 12:51
Pakko se oli alkaa vääntään wiinereitä oli sen verran hyvän näköisiä noi sun omat. Katotaan laitanko omista kuvia blogiini!!! ;) Taikinan kohoamista tässä oottelen :)
MERJA KIRJOITTI 19.02.2008 - 14:27
Tiia: Kiva! Laita ihmeessä kuva :)
PULLAHIIRI KIRJOITTI 26.02.2008 - 14:37
Kiitokset ihanasta reseptistä! Kokeilin eilen ja olivat oikein makoisia, ehkä vähän liiankin, kun pitäisi saada painoa alas:o)
JENNA KIRJOITTI 01.03.2008 - 22:30
Kiitos kovasti tästä ohjeesta! Kokeilin näitä tänään ja varmasti teen toistekin. Oli niin hyviä!
SANTTU KIRJOITTI 18.08.2008 - 15:46
heippa.tein näitä mutta taikina kohosi kuin limpputaikina.eli mitä tein väärin?oliko se neste kylmää vai kuumaa?
ANONYYMI KIRJOITTI 14.02.2011 - 17:23
tuli tosi hyviiiiii!! =)) laitoin aprikoosihilloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja