perjantai 14. marraskuuta 2008

Persikka-valkosuklaa rahkakakku


Tätä kakkua oli tarkoitus tarjota vieraille tässä taannoin. No sitäpä ei sitten pystynytkään leipomaan, koska sähköt oli poissa kellon ympäri, rankan lumisateen vuoksi. Koska aineet oli kaapissa, täytyihän ne leipoa pois kun sähköt palasi :)

Persikka-valkosuklaa rahkakakku

Pohja:

150 g Rasvaa
1 dl Sokeria
1 Muna
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pyörylä. Voitele ja jauhota halutessasi vuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

400 g Persikkakuutioita, hyvin valutettuna
400 g Rahkaa
2 dl Kermaa
1 levy Valkosuklaata
1 dl Sokeria
3 Munaa

Sulata suklaa ja lisää se rahkaan hyvin sekoittaen. Lisää kerma, sokeri, munat ja persikkakuutiot. Sekoita hyvin. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 75-90 min, uunin alaosassa, kunnes täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kakun leikkaamista.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
LIINAMAIJA KIRJOITTI 14.11.2008 - 14:52
Vaikuttaa kyllä tosi herkulliselta! Täytyypä poimia ohje talteen ja kokeilla joskus.=)
KERMARUUSU KIRJOITTI 14.11.2008 - 19:17
Kylläpä kuulostaa hyvältä! tätä pitää joskus kokeilla!
STINA KIRJOITTI 14.11.2008 - 23:48
Ooo.. mummullani oli joskus tapana tehdä persikka-rahkapiirakkaa kun olin pieni. Enpä ollut pitkään aikaan muistanut sitä herkkua. Täytyypä jossain vaiheessa kokeilla tätä vähän vastaavaa versiota ja vaipua nostalgian syövereihin... =D njam..
MERJA KIRJOITTI 14.11.2008 - 23:50
Vielä jos malttaa olla koko kakkua syömättä leivontapäivänä, niin seuraavana päivänä jääkaappikylmänä nämä hyviä on :) Valkosuklaan voi jättää pois jos haluaa.
SATU K KIRJOITTI 20.03.2009 - 14:42
Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Olen tehnyt samantyyppistä itsekin, mutta persikat olivat kokonaisia ja siihen ei tullut suklaata. Tätä täytyy tehdä sunnuntain juhlia varten :o)

3 kommenttia:

  1. Pääsiäisvieraita varten kakku uunissa! Katotaan mitä tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Hyvä siitä pitäisi tulla ;) Aurinkoista pääsiäistä sinulle ja vieraillesi!

      Poista
  2. Rahkasta kun jättää munat pois niin ok. Muuten maistuu munakkaalta

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja