keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Suklaapallerot


On ollut kauan ajatuksissa kokeilla tällaisia palleroita. Ja nyt sen sitten tein :) Nämä on helppo valmistaa, ei tarvitse kovin montaa raaka-ainetta. Näillä ainesuhteilla tulee sisältä pehmosia herkkupaloja, mutta jos haluaa tiiviimpiä, tulee tuorejuuston määrää vähentää tai keksien määrää lisätä. Nämä tulee säilyttää jääkaapissa. Ja ovat kyllä niin makeita, että täytyy olla melkolailla makean perään jos pystyy monta syömään! Mulle riitti yksi.. :) Kiva tarjottava vaikka jouluna kahvipöytään. Ei tule sitten syötyä suklaata ylenmäärin kun tällaisen nappaa ;)

Suklaapallerot n.25 kpl

200 g Appelsiini tuorejuustoa
2 levyä (260g)  Tummaa suklaata

Laita keksit esim vahvaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla täysin murskaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Pyörittele kertakäyttöhanskoja apuna käyttäen massasta palloja. Laita kylmään 15 min. Sulata suklaa. Pyöritä pallot suklaassa ja aseta leivinpaperin päälle tarjottimelle. Anna kohmettua kylmässä. Tee leivinpaperista pursotustötterö tai laita loppu suklaa vahvaan pussiin. Pritsaa palleroiden päälle viivoja koristeeksi. Anna kohmettua kylmässä hyvin. Asettele pallerot pieniin karkkivuokiin. Jos on tarvista siisti reunoja veitsellä ennen vuokiin laittamista. Säilytä kylmässä.




Aikaisemmat kommentit:
HÖNTTÄ KIRJOITTI 20.11.2008 - 07:57
Oi voi, miten suussasulavan herkullisen näköisiä *kuolaa* Ovat varmasti ihania!!
NENNA KIRJOITTI 20.11.2008 - 11:56
Tosi kauniita palleroita! Ja veikkaan että itse tykkäisin paljon koska rakastan bastonge-keksejä.
Mietin vain tuota appelsiini tuorejuustoa kun sanoit että ovat tosi makeita.
Ennen kuin lähden tekemään itse niin kysyisin ohjeen laatijan mielipidettä, jos appelsiinin korvaisi tavallisella tuorejuustolla tai laittaisi puolet ja puolet. Pitäisikö lisätä kenties sokeria sekaan?
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 20.11.2008 - 14:46
Namskis, kuolattavan herkullisen näköisiä!!
MERJA KIRJOITTI 20.11.2008 - 17:53
Nenna: Nyt kun nämä oli yön yli jääkaapissa, maut tasaantu kivasti. Edelleen ovat makeita. Että riittää kyllä yksi kappale kahvikupposen kera ;) Voisi tosiaan kokeilla sitäkin, että laittaisi maustamatonta tuorejuustoa ja kenties voisi jonkun tipan aromia heittää sekaan. Sokeria en kyllä lisäisi enää. Yksistään jo kekseistä tulee sen verran paljon. Pyöritettävää massaa voi aina makustella ennen kuin aloittaa palleroiden pyörittämisen. Tulisi muuten varmaan aika kivoja jos tekisi esim pipareista nämä, sekaan tuorejuustoa sekä esim rommi-aromia mausteeksi. Tätähän reseptiä voi muokata siten miltä tuntuu. Jos haluaa täytekeksejä käyttää niin monitoimikoneella saa sellaiset hyvin murskaksi. Niissähän on jo makua itsessään niin paljon, että ainakin niihin tuo maustamaton tuorejuusto sopii varmasti hyvin. Ei muuta kuin kokeilemaan. Nämä on niin helppo tehdä, että jokainen osaa :)
TARJUSKA S KIRJOITTI 20.11.2008 - 19:17
Kiitos Merja hyvästä ohjeesta, pittää kyllä jotain variaatiota kokeilla ... mulla olis tuolla kaapissa punssiaromia!
PILVILINNA KIRJOITTI 20.11.2008 - 22:06
On kyllä herkullisen näköisiä :P Täytyy joskus testailla.
Mä rakastan noita bastogne kekseistä, lapsetkin tietää et ne on sit äitin keksejä :)
NOORA KIRJOITTI 22.11.2008 - 12:10
Nami! Näyttää taivaallisilta. Ja kuulostaa kanssa.
ANU KIRJOITTI 22.11.2008 - 16:54
Onpas ihana ohje! Varmasti tulen kokeilemaan ja ehkä myös varioimaan ;)
NOHANNA KIRJOITTI 23.11.2008 - 14:49
Ihania! Juuri jotain tämän kaltaista aion tehdä joululahjaksi.. johonkin kauniiseen rasiaan laitettuna (:
SOFIA KIRJOITTI 28.11.2008 - 05:17
Kuulostaa niin hyvältä, että taidan kokeilla, noi keksit on mun suosikkeja ollut aina. Upeita juttuja olet tehnyt.
SILVA KIRJOITTI 09.12.2008 - 18:24
Olipa kyllä niiiin herkullisia palleroita! Meillä isäntä innostui näitä tekemään ja minä taas innostuin liikaakin herkuttelemaan! Pitänee rajoittaa isäntää lukemasta lisää tätä blogia, muuten saan kuntoilla koko kevät kauden....
RONJA KIRJOITTI 19.01.2009 - 16:31
Voi, että nämä näyttävät ihanilta! Olen nyt koomaantunut tähän sun blogiin ja tuijotellut näitä herkkuja monet viikot. Tänään sitten ostin ainekset näihin ja meinaane kokeilla.
Hei pieni kysymys liittyen marmoroituun vaahtokarkkimassaan. Miten se marmorointi niillä elintarvikeväreillä tapahtuu? Itse lähinnä leivon omaksi iloksi, enkä ole ennen törmännyt.
Kaikki kakkusi ovat ihanan näköisiä!
 KIRJOITTI 26.02.2009 - 14:54
Tosi herkullisen näköisiä,voin kyllä sanoa!
MERJA KIRJOITTI 12.03.2009 - 10:03
:)
Ronja: Anteeksi kun on vastaus kestänyt, en ole huomannut viestiäsi! Vaahtokarkkimassan saat marmoroitua siten, että kun massa on valmis (väriä vailla vain), otat tikulla väriä ja vedät massan pintaan viivoja. Sitten vetelet massaa käsissäsi jonkin verran ja kaulitset. Mitä enemmän viivoja sitä enemmän marmorointia. Jos epäröit kokeilla, kokeile ensin ihan pieneen palaseen massaa niin saat testattua, eikä ole pelkoa että koko massa menee "pilalle". :)
MARJA KIRJOITTI 29.04.2010 - 10:05
Ihania palleroita. Täytyy kyllä itsekkin kokeilla näitä muksujen synttäreille.
ihana blogi sulla.
MAARIT KIRJOITTI 05.09.2010 - 15:14
Mietin tässä jotain pientä makeaa ensi talven ristiäispöytään, joulun jäljiltä kaikki ovat varmasti suklaasta saaneet tarpeekseen, ja nämä voisivat olla kiva pieni suklainen lisä kuitenkin :)
KAIMA KIRJOITTI 12.11.2010 - 17:04
Miten ihmeessä sait noin sileän pinnan noihin? Kokeilin eilen ja niistä tuli sanalla sanoen rumia :) Maku hyvä ja enemmänkin sain kuin vain 25kpl... Onko nuo vuoat paperisia vai foliosta? Kiitos vastauksista etukäteen!
MERJA KIRJOITTI 12.11.2010 - 18:05
Kaima: No voihan harmi, että ei kuorrutus onnistunut. Minulla on tässä kuvissa paperivuoat. Auttaisiko kuorruttamiseen se, että laitat palleron haarukan päälle ja nostat lusikalla suklaata siihen ja annat ylimääräisen suklaan valua pois. Voit myös hiukan täräyttää haarukkaa kipon laitaan, niin suklaat lähtee paremmin. Sitten vain veitsen avulla pallero haarukasta alustalle ja jääkaappiin. Kokeile uudelleen, näin varmasti onnistuu :) Toivottavasti eka pallerosatsi oli itselle, niin ei niin harmita, että hiukan meni pieleen.
KAIMA KIRJOITTI 17.11.2010 - 16:00
Oli itselle :) tuollaiset pitää aina ensimmäisen kerran testata kotiporukan kesken.. Yritän varmasti uudelleen. Kiitos vinkeistä! :)
LIINE KIRJOITTI 21.12.2011 - 23:43
Kiitos ohjeesta!! Auttoi joululahjan loppuun saamisessa ja erittäin hyviä ja nopeita tehdä:D
ANQ KIRJOITTI 09.02.2012 - 13:20
tein näitä vähän eriohjeella häihimme hääkarkeiksi.. sai kyllä pyöritellä palloja.. meni siinä yks ilta, mutta kehuja saatiin ja ai että ne olivat herkullisia ! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja