torstai 30. huhtikuuta 2009

Churrot eli Munkkitangot


Serranon perheessä syödään aamiaisella aina Churroja. Kerran tuli googletettua, että mitä ne oikein ovat.. Löytyihän se vastaus eli ne ovat perinteisiä espanjalaisia munkkitankoja. Churrot tarjoillaan vahvan espanjalaisen kaakaon kera. Tangot kuuluu kastaa kaakaoon. Ei mitenkään terveelliset aamiaistavat ole espanjassa ;) Tässäpä Churrojen ja espanjalaisen kaakaon reseptit. Ne ovat peräisin Maku-sivulta. Hauskaa vappua kaikille!  

Munkkitangot eli Churrot 20 kpl

Taikina:

2 1/2 dl Vettä
100 g Voita
1/4 tl Suolaa
2 1/2 dl Vehnäjauhoja
3 kpl Kananmunia 

Paistamiseen:  Öljyä

Pinnalle:  Sokeria tai Kaneli-sokeriseosta

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia. Pidä kattilan kansi lähettyvillä aina kun uppopaistat. Jos käy niin huono tuuri, että öljy syttyy palamaan, saat tukahdettua palon kannen avulla nopeasti.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla tai veisellä. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi. Nosta churrot esim pihtien avulla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele leivonnaiset sitten sokerissa tai kaneli-sokeriseoksessa.  


Espanjalainen kaakao 2-3 annosta

125 g Tummaa suklaata
5 dl Maitoa
1 1/2 rkl Maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
Sokeria maun mukaan

Mittaa suklaa ja puolet maidosta kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaa on liuennut. Sekoita toisessa kulhossa maissitärkkelys ja loput maidosta. Kaada seos suklaamaidon joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee eli noin 5 minuuttia. Mausta halutessasi sokerilla ja tarjoile kuumana churrojen seurana.
~~~
Aikaisemmat kommentit:

KERMARUUSU KIRJOITTI 30.04.2009 - 23:58
Kylläpä tuli Espanjassa vietetty työharjoitteluaika mieleen. Näitä sain siellä maistella. Tilasimme näitä jossain ravintolassa tietämättäni että mitä ovat mutta osoittautuivatkin ihan hyvän makuisiksi. Paksussa kaakaossa kastelimme. Hauskaa vappua!! :)
KATRI KIRJOITTI 01.05.2009 - 07:28
Ihanannäköisiä :) Näistä tuli vaan mieleen mun vuosien takainen Churro kokeilu. Nappasin ohjeen jostain lehdestä ja lähdin kokeilemaan, jo taikinaa tehdessä mietin että miksi niitä jauhoja näyttäs tuvan ihan kauheasti, jätinkin osan jauhoista laittamatta, mutta silti nitä oli liikaa ja Churrot rupesivat räjähtelemään kun ne laitettiin kuumaan öljyyn, öljy roiskuin ja Churrot poksahtelivat. Seuraavassa lehden numerossa oli sitten pahoittelut että ohjeessa oli virhe. Ei ole sen jälkeen tullut kokeiltua.....ehkäpä nyt uskaltaisin uudestaan vaikkapa tällä ohjeella ;)
MERJA  KIRJOITTI 01.05.2009 - 14:35
Hyvän makuisia ovat :)
Hui, kuulostaapa vaaralliselta ohjeelta, räjähtelevät Churrot kuumassa rasvassa! Tällä ohjeella ei räjähdelleet :)
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 01.05.2009 - 20:58
Oih, ihania ja kivan erilaisia:)
EBE KIRJOITTI 01.05.2009 - 21:42
Hauskoja munkkipötkylöitä :D Kyllä varmasti maistuisi, nam :D
ÖRKKI KIRJOITTI 05.05.2009 - 20:44
Herkullisen näköisiä. : ) Näitä ei kyllä täällä koti Suomessa aamupalaksi söisi joka aamu, sen verran rasvaisia.
ROUVA V KIRJOITTI 11.05.2009 - 22:12
Ny o testattu ja voi luoja, et oliki hyviä... meinas koko mun diettini mennä pärssiilleen ;)))

Näistä en ol ennen kuullu juttuakaan... mut yllätti silti helppoudellaan !!! Kaneli-sokerissa pyörittelin ja hyvin uppos masuun ilman kaakaotakin ja iltaki on kaiken lisäks :)))

Kiitos ihanasta ohjeesta =D
MERJA KIRJOITTI 11.05.2009 - 23:55
Mukava kuulla kokeilukommentteja :) Mutta tosiaan ei varmaan kannata joka aamupalalle tehdä :D Kiva kokeilu oli tehdä vapuksi jotain uutta.
ESPANJAN LEIVONNAISET <3<3<3 KIRJOITTI 25.10.2010 - 15:42
Söinkin noita juuri Espanjassa ja etsin netistä ohjetta, kun niin hyviä olivat. Täytyy kokeilla!
MERJA KIRJOITTI 25.10.2010 - 19:33
:) Käyhän kertomassa sitten kun olet kokeillut reseptiä, että oliko yhtä hyviä kuin Espanjassa ;)
SANDY KIRJOITTI 12.11.2010 - 23:57
Oivoi muistan syöneeni churroja sillon ku espanjassa asuin! kokeilin itte tehä churroja mut en oikee onnistu! missähä mahtaa olla vika ku öljyy kun laittaa churrot ni ne palaa päältä nopeesti ja tulee melkee mustiks mut sit sisältä ne on iha taikina mössösiä. :( kävi kyllä sellanen moka että laitoin kanamunat samantien taikinan sekaa enkä muistanu vaahdottaa eka.. voiko siittä johtua? en kuitenka kauheen paksuja churroja tee.
SANDY KIRJOITTI 13.11.2010 - 00:49
ongelma ratkaistu! Hella ja öljy oli liian kuumalla! voisin mennä värjää hiukset blondiks. :D
MERJA KIRJOITTI 13.11.2010 - 13:37
Sandy: Ajattelinkin kirjoittaa sinulle, että täytyy kyllä olla liian kuumaa öljyä :) Toivottavasti lopputaikinasta onnistui!
JENNI KIRJOITTI 16.11.2010 - 20:03
Ihanaa, löytyi tämäkin ohje, olen käynyt espanjassa pari kertaa pienenä, ja olen menossa helmikuussa taas. (: Ihania nämä ovat :p
SARI KIRJOITTI 04.10.2011 - 10:46
Ohje hyvä, jouduin vähentämään kananmunat kahteen kappaleeseen, mutta onnistui silti. Ihanan rapeita, kuohkeita ja rasvaisia ;)
JENKKU KIRJOITTI 27.01.2012 - 16:41
Joulukuussa kävin Teneriffalla ja näitä oli hotellin aamiasbuffetissa tarjolla.. Oli niin hyviä, että piti ohje ettiä. Kiitti hyvästä ohjeesta, hyviä tuli, mutta eivät voita "oikeita". :)
SANNASMILE KIRJOITTI 01.06.2012 - 20:30
Muistaisin, että Espanjassa näihin ei laitettu sokeria pinnalle... Tosin muistini välillä pätkii ;) Tuli syötyä paljon reissulla ja pohjoisessa oli parhaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja