keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Vaniljapullat


Siskoni tekee varmasti maailman parhaimmat vaniljapullat! Pakkohan se ohje oli saada :) Mutta vaikka on saman resepti, niin silti siskon tekeminä nämä olivat vielä paremmat.. :)

Vaniljapullat

200 g Rasvaa
11 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Kardemummaa
1 tl Vaniljasokeria
4 dl Maitoa tai Vettä
50 g Hiivaa
1 tl Suolaa
1 dl Sokeria

Sekoita pehmeä rasva, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Liota haalean maidon/veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää neste voi-jauhoseokseen. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota.

Täyte:

100 g Pehmeää rasvaa
2 dl Tomusokeria
2 tl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Halutessa täytettä enemmän pulliin, voi täytemäärän tehdä kaksinkertaisena.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi 35x50cm. Levitä täyte, kääri rullalle ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. Asettele paperivuokiin. Kohota, voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Mikäli haluat pullista munattomia, voitelun voi jättää väliin.  Paista 200 asteessa, kauniin ruskeiksi.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KATRI KIRJOITTI 15.04.2009 - 21:54
Mulla käytössä tää ihan sama ohje, omalta äidiltäni olen sen saanu joskus tosi kauan sitten. Tulee aivan ihania pullia ;)

NOORA KIRJOITTI 16.04.2009 - 07:23
Näyttää tosi herkullisilta :) Voin vaan kuvitella, miten hyviltä nää maistuu..!

SYSTERI KIRJOITTI 16.04.2009 - 11:59
No tulipas kehuja :-D Taitaa olla vain niin, että kaikki maistuu kylässä paremmalta... tosi hyvä ohje tämä on, ei tahdo pullat ehtiä useinkaan pakasteeseen asti, kun ne on jo kummasti hävinneet.

JOHANNA KIRJOITTI 16.04.2009 - 12:16
Nam! Nämä ovat kyllä tosi hyviä! Lapsuudesta muistan kun äiti paistoi nämä ilman paperivuokaa ja sitten leivinpaperilta veljen kanssa noukittiin sitä "karkkia" mitä oli pullista valunut :o)

KATJA KIRJOITTI 16.04.2009 - 15:29
Oi mitä herkkuja!! Näitä on kyllä pakko kokeilla =)

MERJA  KIRJOITTI 16.04.2009 - 21:30
Systeri: En kehunu "turhaan", sää oot hyvä leipomaan :D Ja nämä pullat on kyllä vähän liian hyviä. Saa kiikuttaa suoraan pakkaseen ;)

SUSANNA KIRJOITTI 18.04.2009 - 14:09
Miten täydellisen kauniita pullia ja makukin varmasti kohdallaan. Näitä täytyy kokeilla...

RUUSUMAMMA KIRJOITTI 21.04.2009 - 17:55
Kuulostaa ja näyttää tosi herkullisilta:)) Menee kokeilulistalle!!!!

JONNA KIRJOITTI 12.07.2011 - 13:40
Tämän ohjeen löydettyäni innostuin tekemään pullaa vaikka edellisen kerran olen pullaa leiponut joskus yläasteella :D

ANNI KIRJOITTI 05.08.2011 - 12:58
Huh, pullat uunissa! :-) Näyttää niiin houkutteleville! Itselläni ainakin tuosta perusannoksesta täytettä tuli oikein kylläisesti, ylikin jäi niin paljon, että jouduin kaatelemaan vielä pyöriteltyjen pullien päällekkin. Toivottavasti tällä kertaa onnistuu minunkin leivonnaiset :-) Kiitos ohjeesta!

NANNU KIRJOITTI 07.08.2011 - 15:31
Kumpaan yleisesti ottaen olette tehneet, veteen vai maitoon :-) koskaan en ole pullaa viellä leiponut ja nyt pähkäilen kumpaan se kannattisi tehä :-) ..?

MERJA KIRJOITTI 07.08.2011 - 16:43
Nannu: Itse teen aina veteen pullan. Mutta ihan kumpi vain käy. Maito kun täytyy lämmittää niin kannattaa tarkistaa ennen kuin hiivan laittaa, että ei ole liian kuumaa. :) Ei muuta kuin kokeilemaan! :)

ANONYYMI KIRJOITTI 30.08.2011 - 08:51
ihania leivon just näitä! t. leipuri-kondoottori

ANONYYMI KIRJOITTI 15.10.2011 - 11:44
Tein näitä pullia lapsen rippijuhliin ja niitä oli tosi paljon, mutta olivat niin hyviä,että loppuivat alkuunsa.Uskomattoman ihania pullia!Kiitos reseptistä.Nyt teen samoja äitini 90v. juhliin.

ANONYYMI KIRJOITTI 04.04.2012 - 19:11
OLI TOSI HYVÖT PULLAT KIITOS OHJEESTA 

PAULIINA KIRJOITTI 29.05.2012 - 10:48
Kiitos kaunis reseptistä. Tätä olen etsinytkin. Lapsuudesta on jäänyt mieleen omien rippijuhlien vaniljapullat ja uskon näiden olevan samoja. Nyt leivon niitä esikoispoikani rippijuhliin.
Kysymys kuitenkin - montako pullaa annoksesta tulee?

16 kommenttia:

  1. Anonyymi7/9/13 06:20

    Aivan loistavia pullia tuli :3

    VastaaPoista
  2. Kokeilin tällä ohjeella tehdä tänään kansallisen pullapäivän kunniaksi pullia ja tuli aivan loistavan hyviä, varmaan pehmeimmät pullat mitä olen koskaan maistanut ;) Jännitin aluksi millainen taikina tulee, kun ei ollut ihan peruspullataikina mihin olen tottunut, mutta helppo ja onnistunut taikina tulee näin :)
    -Leipomisesta innostunut harrastelija "leipuri" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla :) Mukava että olet innostunut leipomisesta.

      Poista
  3. onko kukaan kokeillu niin et laittas tomusokerin tilalle hienoasokeria voiko niin tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu tehdä, mutta siitä koostumuksesta tulee vähän erilainen. :)

      Poista
  4. Tein tämän ohjeen mukaan mutta lisäsin täytteen päälle ripauksen kanelia.ai nam että ovat hyviä

    VastaaPoista
  5. Hei!

    Voiko nämä tehdä niin ettei laita pullia paperivuokiin vai "vuotaako" täyte jotenkin pullien läpi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anteeksi ihan kamalasti, että en ole vastannut! Voi harmin paikka kun en ole huomannut. Voi olla että se sieltä saattaa vähän valua.

      Poista
  6. Kuulostaa hyvältä reseptiltä. Mietin vain, että kohotetaanko taikinaa tavallisen pullataikinan tapaan ennen täytteen levitystä?

    VastaaPoista
  7. Heippa!
    Leivoin juuri noita vaniljapullia. Minulla ei ollut tosin vuokia, mutta hyviä silti tuli. Maku nam, nam!

    VastaaPoista
  8. Voisi se lukea ohjeessakin että kohotetaan ennen täytteen levitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Se on unehtunut tekstistä kokonaan. Jospa kaikilla on pullat silti onnistuneet hyvin. :) Mukavia leipomishetkiä sinulle!

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja