lauantai 1. toukokuuta 2010

Banaanimunkit


Pitihän sitä pieni munkkitaikina tehdä, jotta myös neiti 1v 4 kk sai maistaa ensimmäistä vappumunkkiaan :) Hauskaa Vappua kaikille!

Banaanimunkit n.20 kpl

2 ½ dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
1 banaani soseutettuna
n.7-8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää rasvaa

Uppopaistoon: n.1 l öljyä

Pinnalle: sokeria

 Liota lämpimään nesteeseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma, muna, banaanisose ja osa jauhoista. Sekoita. Lisää rasva ja loput jauhot alustaen taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä. Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia ja anna niiden kohota liinan alla.

Kaada öljy kuivaan paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa. Paista munkit öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota kypsät munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla peitetylle lautaselle. Kierittele vielä lämpimät munkit sokerissa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ENT-TU KIRJOITTI 01.05.2010 - 12:58
Näyttävätpä valtavan hyviltä ja meheviltä, ohhoh :o
JAANA KIRJOITTI 01.05.2010 - 14:20
Ompas herkullisen näköisiä palleroita... ;)
EBE KIRJOITTI 01.05.2010 - 18:04
Hauskaa vappua ja makoisia munkkeja. Nämä kyllä maistuisivat, nam :D
ANONYYMI KIRJOITTI 16.09.2010 - 13:34
haluaisin vielä tarkentaa että ÄLÄ PIDÄ LIESITUULETINTA PÄÄLLÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja