lauantai 8. tammikuuta 2011

Marianne-suklaakakku


Neidin synttäreille tein suklaakakkua. Täytteet tuli tehtyä niistä aineksista mitä kaupasta matkaa lähti, sen enemmälti ajattelematta ja olikin kyllä yllättävän hyvät. Kakusta tuli todella hyvän makuinen, joten tässä resepti kaikille suklaan ystäville :) 

Marianne-suklaakakku

Pohja:

200 g maitosuklaata
150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
7 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota 24 cm kakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Sulata suklaa ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vaahdota rasva ja sokeri (2dl). Lisää vaahtoon suklaasula, sekoita hyvin. Erottele munanvalkuaiset ja keltuaiset erilleen. Lisää keltuaiset massan sekaan ja sekoita hyvin. Vatkaa valkuaiset ja sokeri (3/4dl)  kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää valkuaisvaahto ja jauhot vuorotellen massaan. Sekoita vain sen verran kuin on tarpeen, jotta massasta tulee tasaista. Kaada massa vuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 50 min, kunnes kakku on kypsä. Jos pinta alkaa tummumaan liikaa, voit laittaa päälle paiston loppuvaiheessa leivinpaperin palasen. Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kakku kannattaa täyttää tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta siitä tulee mehukas. Kakun alle kannattaa leikata kakkua hiukan pienempi pala kakunaluspahvista. Se helpottaa kakun siirtämistä kuorrutusvaiheessa.

Vanilja-valkosuklaatäyte:

1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
30-40 g valkosuklaata sulatettuna
1 dl kermaa

Sekoita kylmään veteen kreemijauhe. Vatkaa seosta käsin muutama minuutti. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää massaan. Lopuksi lisää vaahdotettu kerma. Sekoita hyvin.

Marianne-kermatäyte

100g maustamatonta tuorejuustoa
½-1 pss (150g/pss) Marianne Crush-rouhetta
2 dl kermaa

Sekoita tuorejuuston joukkoon mariannerouhe. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.

Kostutus:

esim. raikasta ananastuoremehua

Kakun täyttö:

Aseta kolmeen osaan leikatun pohjan päällimmäinen kerros kakkupahvin päälle (paistettaessa päällimmäisenä). Kostuta kakkulevy. Levitä puolet vanilja-valkosuklaatäytteestä levyn päälle. Levitä sitten puolet marianne-kermatäytteestä edellisen täytteen päälle. Laita kakun keskimmäinen osa täytteen päälle ja tee samalla tavoin kakun täyttö. Viimeiseksi laita ylin kerros (paistettaessa kakkuvuoan alin osa) päälle, tarvittaessa paina hiukan kakkua tasaiseksi. Kostuta levy. Suojaa kakku ja laita jääkaappiin.

Suklaakuorrutus:

muutama rkl omenamarmeladia tms.
200g maitosuklaata
1 dl kermaa

Anna kakun olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen kuin kuorrutat sen. Jos reunat eivät ole tasaiset, voit halutessasi hyvän veitsen avulla leikata reunat suoraksi. Nosta kakku ritilän päälle (esim uunin puhdas ritilätaso käy tähän tarkoitukseen). Ritilän alle laita leivinpaperipala. Sivele veitsen/lastan avulla kakun pinta ja reunat ohuesti marmeladilla. Laita kerma kattilaan. Anna lämmetä, sekoitellen hiukan. Älä kiehauta kermaa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaapalat kermaan ja anna sulaa, sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle ja kuorruta kakku veitsen/palettiveitsen/lastan avulla. Ylimääräinen kuorrutus valuu leivinpaperin päälle. Täräyttele ritilää hiukan jotta ylimääräinen suklaamassa valuu pois. Tarvittaessa voit kaapia valuneen suklaamassan takaisin kattilaan ja lämmittää hiukan, sekä käyttää uudelleen, jos kakku ei kuorruttunut ensimmäisellä kerralla kokonaan. Laita tällöin kuorrutetta vain siihen kohtaan mihin sitä tarvitsee, koska kuorrutus on jo tässä vaiheessa jähmettynyt. Siirrä kakku tarjoiluastian päälle, laittamalla pitkän lastan kakun alle ja ujuttamalla käden alle. Säilytä kakku jääkaapissa. Asettele koristeet päälle juuri ennen tarjoamista.

Ruusujen valmistusohjeet löydät täältä.

Aikaisemmat kommentit:
SUHMURA KIRJOITTI 09.01.2011 - 18:57
Voihan nami!

ASKAREET KIRJOITTI 11.01.2011 - 20:06
Kuulostaa kyllä tosi hyvältä :)

SUKLAASYDÄN KIRJOITTI 12.01.2011 - 13:22
Oi nam, kuulostaa todella herkulliselta! Lisään sinut blogilistaani, jos sopii? :)

MERJA KIRJOITTI 12.01.2011 - 21:10
:)
Suklaasydän: Toki voit linkittää. Todella ihania luomuksia on blogisi täynnä :)

MIRKKU KIRJOITTI 10.02.2011 - 10:00
Minun seuraava synttärikakkuni tulee olemaan tämä, sen verran herkulliselta vaikuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja