sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Valkosuklaa-tyrnikahvikakku


Kävimme ystäväni kanssa poimimassa tyrnimarjoja paikallisella viljelijällä. Poiminta tapahtui imurilla, joka oli kyllä todella kätevää! Hidasta poiminta on tosin silläkin, mutta näppärästi lähti marjat irti pensaasta. Osan marjoista mehustin ja loput pakastin kokonaisina. Tänään leivoin näistä ihanista marjoista kahvikakun. Kakusta tuli oikein mehevä ja hyvä.

Valkosuklaa-tyrnikahvikakku

125 g Rasvaa
3 dl Sokeria
2 Munaa
1 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
6 dl Vehnäjauhoja
200 g Appelsiini tuorejuustovalmistetta
½ dl tyrnimarjamehua (tiivistettä)
100 g valkosuklaata, paloiteltuna
( ½ dl kokonaisia tyrnimarjoja )

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahdottaen. Notkista tuorejuusto sekoittaen. Lisää tuorejuuston sekaan tyrnimehu ja sekoita hyvin. Lisää seos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lopuksi lisätään suklaapalat. Halutessasi voi lisätä taikinaan myös kokonaisia tyrnimarjoja. Paista 2 litran voidellussa & korppujauhotetussa vuoassa, 175 asteessa, noin tunti. Kokeile kypsyyttä esim puisella cocktailtikulla. Anna kakun vetäytyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kakun kumoamista.  

Huom! Tästä kakusta saat valkosuklaa-appelsiinikakun vaihtamalla tyrnimehun tilalle appelsiinitäysmehun, sekä jättämällä tyrnimarjat pois.

Aikaisemmat kommentit:
MARI KIRJOITTI 04.09.2011 - 19:23
Kokeilin ohjeesi mukaan minttudomino-muffinseja. Lisäsin reseptin myös omaan blogiini ja linkitin blogisi kyseiseen postaukseen. Onhan ok? :)

HERKKUSUU KIRJOITTI 05.09.2011 - 05:35
Varmasti ihanaa. Tyrninmarjat ovat kyllä ihania kunhan ne on joku muu kerännyt :=)

MERJA KIRJOITTI 05.09.2011 - 12:30
Mari: Kyllä sopii. :)
Herkkusuu: Tämä kahvikakkuresepti onnistui kyllä todella hyvin. Yksi parhaimmista mitä olen tehnyt. Tyrnimarjat on kyllä työläitä poimia, etenkin käsin. Mutta kannattaa käydä poimimassa imurilla jos on mahdollisuus. Se oli kätevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja