lauantai 19. marraskuuta 2011

Helmin ristiäispikkuleivät



Rakkaan ystäväni pieni tytär Helmi sai tänään kasteessa nimen. Hänen ensimmäiseen juhlaansa sain leipoa nimipikkuleipiä. Koristeeksi asetin pursotetun nimen lisäksi yhden sokerihelmen pisteeksi i-kirjaimen päälle.

******
" Enkeli sun kanssas aina kulkekoon,
elon tiellä aina sua varjelkoon.
Jos missä lienet, kunne käyt,
niin enkelisi silmään näyt. "

Onnea Pikku-Helmi ja koko perhe <3

******

Ristiäispikkuleivät n. 30 kpl

250 g voita
3 dl (250g) sokeria
3 keskikokoista kananmunaa
8 dl (500g) vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelleen, vaahdottaen massaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään. Ota taikinasta pieni pala, kaulitse ohueksi levyksi käyttäen apuna hiukan vehnäjauhoja. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa, uuniin toiseksi alimmalla tasolla 7-12 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, vaaleat pikkuleivät palaa reunoista helposti. Jäähdytä pikkuleivät.

Täyte:

2 dl Kermaa
2½ dl Fariinisokeria

Kiehauta kinuskitäyte laittamalla kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen noin 10-15 min. Kokeile kinuskin valmiutta laittamalla sitä tippa esim lautaselle, jos se ei valu kun kallistat lautasta, kinuski on valmista. Jäähdytä kinuski hyvin. Täytä pikkuleivät.

Kuorrutus:

Valmista valkuaisesta ja tomusokerista kuorrute, joka ei ole liian lirua, eikä liian paksua. Ainesuhteita en laita tähän, koska määrät heittelee. Minulla taisi mennä melkein 2 munan valkuainen + tomusokeria. Voit värjätä halutessasi kuorrutteen tipalla elintarvikeväriä. Päällystä pikkuleivät kuorrutteella veitseä apuna käyttäen. Koristele pikkuleivät kirjoittamalla pienen juhlijan nimi leivän päälle. Nimen kuorruttamista varten voit taitella pursotuspussin leivinpaperista tai laittaa kuorrutteen vahvaan pussiin. Pussiin leikataan suora pieni reikä.


Aikaisemmat kommentit:
KATUKETTU KIRJOITTI 19.11.2011 - 19:40
WAU! Todella kauniita!
ELLU KIRJOITTI 24.11.2011 - 18:58
Ihania pikkuleipiä!
Ja kiitos kun jaat ohjeen kanssamme.
PILVIS / KARELIA CAKE KIRJOITTI 27.11.2011 - 23:01
Suloisia!
TEIJAVA KIRJOITTI 29.11.2011 - 12:34
Ihania! Pystyykö näitä pikkuleipiä pakastamaan kuorrutteineen ja koristeineen?
MERJA KIRJOITTI 30.11.2011 - 12:06
Kiitos ihanat <3
Teijava: Itse pyrin siihen, että jos täytyy pakastaa niin, silloin pakastan täytettynä, en kuorrutettuna. Joskus on käynyt niin, että jos tuo kuorrute on värjätty ja olen pakastanut, niin se on haalistuu pakasteessa osittain. Aina tosin näin ei ole käynyt. Mutta jos teet pintakuorrutteen valkoisena niin silloin pystyy pakastamaan. Täytyy vain antaa kuivua hyvin ennen kuin laitat ne päällekkäin rasiaan. Ja jokaiseen väliin leivinpaperipala, pysyvät siistinä.
TIIU KIRJOITTI 26.02.2012 - 12:02
Hei, kauniita pikkuleipiä, viimeinen pellillinen tulossa ulos. Pian aloitan kinuskin teon, mutta tuli mieleeni, että mahtvatko säilyä viikon vai olisiko syytä pakastaa, jos otan pakkasesta montako päivää ennen voi koristella?
MERJA KIRJOITTI 27.02.2012 - 19:05
Tiiu: Itse laittaisin pakkaseen jos juhliin on viikko aikaa. Ainakin jos täytät ne. Ja kuorrutukset tekisin edeltävänä päivänä ennen juhlia. Mutta jos teet aiemmin niin säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja