tiistai 20. joulukuuta 2011

Mehevä taatelikakku


Taatelikakkua on tullut tehtyä viimeksi yli 10 v sitten, joten nyt oli jo aikakin kokeilla. Etsin hyvää ohjetta ja löysin netistä "Seijan taatelikakun" jota moni kehuu. Ja ei suotta, kakusta tuli huippuhyvä. Kannattaa kokeilla tällä reseptillä.

Seijan taatelikakku

1 ½ dl vettä
1 pkt (n.300g) kivettömiä taateleita
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
½ dl kermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Jäähdytä kiehautetut taatelit sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää voisula seokseen. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan sokeri, kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina rasvattuun & korppujauhotettuun kakkuvuokaan (1½ - 2 l). Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50min-1h. Tarkkaile paistoaikaa lopussa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
TIINA KIRJOITTI 22.12.2011 - 18:41
Iso kiitos aivan mielettömän ihanasta ohjeesta. Miulta ei IKINÄ ole taatelikakut jostain syystä onnistuneet mutta tällä ohjeella ainakin ulkonäkö onnistuneen näköinen.
MERJA KIRJOITTI 22.12.2011 - 19:38
Tiina: Voi kun mukava kuulla! :) Hieno juttu. Oikein hyvää joulua teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja