sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Mutakakku


Pitkästä aikaan ehdin leipomaan. Tämä resepti on Fazerin ja se onnistuu toteuttaa myös maidottomana, gluteenittomana tai ihan normaalina versiona vehnäjauhoista. 

Mutakakku

200 g tummaa suklaata (esim. fazerin Ögon Bak & dessert suklaata)
200 g rasvaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja (tai esim Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa sekä rasva. Vatkaa munat ja sokeri. Kaada sulatetut raaka-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun vuokaan (25cm) tai silikonivuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 12 min. Mutakakun on tarkoitus jäädä keskeltä kosteaksi. Tarjoile vadelmien ja jäätelön kera. Mutakakun voi valmistaa päivää ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja