maanantai 25. toukokuuta 2015

Kinderpiirakka (gluteeniton)

 
Tässä suositun kinderpiirakan ohje. Minusta tämä piiras on paljon mehevämpää gluteenittomana. Piiraasta saa myös maidottoman, kun käyttää maidotonta rasvaa. Maitosuklaan voi korvata esim. Brunbergin 53% tummalla suklaalla, mikäli allergikko voi sitä syödä. Useammat voi, sillä se vain saattaa sisältää jäämiä maidosta. Gluteenittomat jauhot voit korvata vehnäjauhoilla. Ohje täältä.
 
Kinderpiirakka
(gluteeniton, pellillinen)
 
Pohja:
 
6 dl sokeria
4½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua rasvaa
4 kananmunaa
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi, sekoita keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista noin 30 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
 
Kreemi:
 
150 g rasvaa
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
 
Vatkaa pehme rasva ja tomusokeri vaahdoksi (5min). Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset yksitellen. Vatkaa vielä hetki. Levitä kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja nosta pohja pakastimeen jähmettymää. Suklaakuorrutusta varten kreemin täytyy olla kovaa.
 
Kuorrutus:
 
n. 250 g suklaata
 
Sulata suklaa ja levitä kovettuneen kreemin päälle. Suklaan levittäminen kreemin päälle onnistuu parhaiten osissa. Näin suklaa ei ehdi jähmettyä kylmän kreemin päälle liian nopeasti.
 
Anna suklaan kovettua. Palojen leikkaaminen onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla terävällä veitsellä. Säilytä piirakka jääkaapissa. Parhaimmillaan piiraan maku on kun se on saanut olla hetken huoneenlämmössä. Kinderpiirakka on todella makeaa, joten palat kannattaa leikata pieniksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja