torstai 27. elokuuta 2015

Appelsiini-valkosuklaa juustokakku (gluteeniton)

 
Meillä on juhlittu synttäreitä useampana päivänä. Kaipasimme jo jotain raikkaampaa kakkua, joten tein osalle vieraista hyydytettyä appelsiini-lime-valkosuklaakakkua. Resepti on alkujaan täältä, muutin vain vähän makua ja pohjan erilaiseksi. Jätin myös kiilteen pois. Kivan raikas tuli kakusta!
 
Appelsiini-valkosuklaa juustokakku (gluteeniton)
 
Pohja:
 
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista pohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Anna jäähtyä. Leikkaa esim kakkurenkaan avulla pohjaympyröitä. Yhdestä levystä tulee noin kolme. Ylimääräiset pohjat voi pakastaa.
 
Täyte:
 
200 g Valio Viola appelsiini tuorejuustoa
 200 g Valio appelsiini maustettu rahka
4 dl kermaa
noin 60 g valkosuklaata sulatettuna
noin 130 g valkosuklaata rouhittuna
5 liivatelehteä
1 limen raastettu kuori ja mehu
1 tl vaniljasokeria
 
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sekoita tuorejuusto, rahka, sulatettu suklaa, limen kuori & mehu sekä vaniljasokeri keskenään. Kuumenna pieni vesitilkka, purista liivatelehdistä pois ylimääräinen vesi. Sekoita lehdet kuumaan veteen. Sekoittele liivateseosta hetki. Lisää seos massaan, kokoajan reippaasti sekoittaen. Ota noin 1 dl kermavaahtoa erilleen mikäli tahdot koristella sillä kakkua. Lisää loppu kermavaahto ja rouhittu suklaa massan sekaan. Sekoita hyvin.
 
Itse tein kakun silikonivuokaan, siksi valmistuskuvassa pohja on laitettu päälle. Jos teet kakun irtopohjavuokaan, aseta pohjalevy ensin vuokaan ja täyte sen päälle. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperista. Myös reunoille voi halutessa laittaa leivinpaperista palat, kakun saa nätimmin irti vuoasta. Paperit pysyy paikoillaan paremmin kun kostutat hiukan vuoan reunoja. Jääkaapissa kakun hyytyminen kestää muutaman tunnin. Pakasteessa hyydytät nopeammin. Kakun voi pakastaa. Kumoa kakku/irroita irtopohjavuoasta. Koristele.
 
Päälle:
 
kermavaahtopursotukset
rouhittua valkosuklaata
vadelman lehtiä
muutama vadelma
pari appelsiini/limeviipaletta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja